Smukke motiver, fantastisk landskab, en unik mulighed. Velkommen til Island. Du finder intet andet sted med de samme muligheder her. Lige meget hvor du bevæger dig hen, vil det være åndeløst smukt. Dyrene, plantelivet, isbjergene og ikke mindst kulturen. Der er så meget at tage ind, at der skal sættes tid nok af til at komme igennem det hele. For det kan ende med en kæmpe øv fornemmelse hvis man ikke lige havde taget sig en ekstra dag.

Der er meget tale om hvilken type kamera man skal eje, hvilken linse der er bedst, hvor høj en opløsning der skal til. Jeg vil dog vove at udfordre jeg alle til at tage den første kameratelefon der blev lavet og tage et billede på Island, det kan bare ikke skuffe. Det er dog vigtigt at have skabt sig et overblik over hvad man begiver sig hen til. Får du serveret alle mulighederne på første dag, kan det være meget uoverskueligt, og der bliver måske valgt nogle ting fra der kunne have været uundværlige. For os fotografer er der også muligheder, uden at det skal være ekstremt eller på egen hånd.

Der er mulighed for at tage på cruise hvor de smukke isbjerge kan ses. Derudover er der arrangementer der bringer dig tæt på havdyrene, nærmere sagt hvalerne. Her sejler man ud og oplever dyrene i deres naturlige omgivelser i stille og ro. Det er deres hjem man begiver sig ud i, og det kan man sagtens fornemme, både på hvalerne og på folket. Der er en fælles respekt fra begge sider og plads til alle.

Motiver døgnet rundt

Afhængig af hvor på Island man befinder sig, vil man kunne finde nogle forskellige motiver. Man kan tage hen mod kysten og opleve det grønne landskab med blomster enge. Eller man kan tage længere op mod nord og opleve nordlyset. Dette naturfænomen kan opleves hver dag, og meget få steder i verdenen. Det er en et motiv helt for sig selv, og et billede kan næsten ikke gøre nok for det.

En anden mulighed er, at tage billeder om natten, i fuld naturlig belysning. Solen går nemlig ikke ned i sommer perioden, og dette giver nogle muligheder for mange forskellige daggrys billeder. Så tag et smut forbi Island, tag mod nord og oplev sjældne naturfænomener, tag mod kysten og se hvordan dette is belagte land har grønne områder, og tag ud og kom tæt på de majestætisk is bjerge.

Læs mere her: