OPTIMALE FORUDSÆTNINGER FOR DET PERFEKTE BILLEDE

Brug for et professionelt fotostudie i Trekantsområdet? Er du professionel fotograf, eller nyder du bare at tage billeder i din fritid, så ved du også hvor meget det betyder, at du har det rigtige kamera udstyr ved hånden. Hvad enten du befinder dig i et professionelt fotostudie, eller du er til koncert eller ude naturen, så er det rette fotoudstyr altafgørende for kvaliteten og oplevelsen af dit billede.

Hvis du ønsker at forevige et øjeblik med et billede, er det vigtigt at dit fokus er skarpt, at du har den rette belysning, og at der ikke er forstyrrende elementer der påvirker billedet i en negativ retning.

Skal du kunne vise dine billeder frem til venner og familie, vil oplevelsen af billederne være stærkt påvirket af billedkvaliteten. Hvis billedet fremstår uskarpt eller utydeligt, vil det derfor nemt ødelægge helhedsoplevelsen, og dine tilskuere vil hurtigt miste interessen til at se resten af billederne uanset motivet. Sørg derfor altid for at have udstyret i orden, når du skal tage billeder til både privat og professionel brug, for den bedst mulige oplevelse.

GÅ ALDRIG NED PÅ UDSTYR

Skal du have de bedste forudsætninger for at tage nogle gode billeder, må du aldrig gå ned på udstyr. Det er noget enhver person, med forstand på at tage gode og professionelle billeder, kender til. Nok kan man gøre meget med en computer og diverse foto programmer, men intet slår det naturligt smukke billede, som ikke er blevet redigeret til ukendelighed.

At have det rette udstyr siger umiddelbart sig selv, men hvis du ikke ligefrem lever af at tage billeder, kan det være utrolig mange penge at skulle investere, hvis man bare er en amatørfotograf, som godt kan lide at tage gode billeder i sin fritid, eller til arrangementer som eksempelvis bryllup, fødselsdag, firmafest m.m.

Har du derfor en en trang til, en gang imellem, at tage nogle gode og professionelle billeder i din fritid, kan du med fordel leje dette udstyr hos et udlejningsfirma, og dermed undgå at skulle bruge mange tusinder kroner på dette. Hvis du så skulle udvikle en passion for det, kan du løbende investere i dit eget udstyr, når du skulle få råd til det.

GUIDE TIL DET GODE BILLEDE

Selvom udstyret har meget at sige, handler det perfekte billede ikke kun om det. Du kan eksempelvis forbedre dine billeder, ved at gøre brug af disse simple teknikker:

  • Brug tid på at lære kameraet at kende: Hvis du har øje for det rette motiv, behøver du ikke nødvendigvis at have et flot og dyrt kamera for at tage et godt billede.
  • Gå tæt på motivet: Ofte kan det være en fordel at gå helt tæt motivet, frem for at lave store panorama billeder. Dette er især gældende for mennesker (øjne, ansigter etc.).
  • Sæt kameraet på højkant: Hvis det gavner formen på motivet, kan det ofte være en fordel at sætte kameraet på højkant, frem for altid at tage horisontale billeder. Det er ofte gældende, hvis motivet er højt frem for bredt.
  • Tag mange billeder: Tag gerne mange billeder af motivet. På den måde kan du selv vælge det bedste blandt mange, og samtidig garderer du dig imod enkelte skæve og uklare billeder. På et digitalkamera betaler du nemlig ikke før du fremkalder billedet, og du kan nemt slette de billeder, du ikke ønsker at brug.
  • Brug tid på at se motivet an: Brug gerne tid på at se motivet an, inden du begynder at tage billeder. Find den rette vinkel og vent til lyset rammer motivet ordentligt.
  • Brug så naturligt lys som muligt: Du bør så vidt muligt undgå at bruge blitz hvis muligt og især udendørs, og mens det er mørkt. Dette medvirker til et fladt, hvidligt motiv, med en helt sort baggrund. Indendørs bør du samtidig helst undgå blitz direkte på motivet, da det giver et unaturligt lysfald. Prøv derfor hellere at pege blitzen op i loftet, for et mere naturligt lys.

Læs også: