Ville det ikke være skønt, hvis du kunne tage de bedste billeder med verdens smukkeste udsigter? At rejse jorden rundt for at finde sådanne udsigter er nok lige lovligt dyrt, derfor kunne du med fordel lære at tage gode billeder med de udsigter, du har til rådighed i hverdagen. Her på siden kan du hente gode råd omkring fotografering af forskellige motiver og udsigter.

HER ER EN LISTE OVER DE BEDSTE MULIGHEDER FOR FOTOGRAFI:

  • Solnedgang: Ønsker du at tage billeder med en solnedgang i baggrunden, skal du tage forholdsregler til det skarpe baggrundslys, som kan være for stærkt og gør dit motiv sløret. Du skal her huske at bruge blitz-funktionen til at oplyse dit motiv, således at dit kamera så vil eksponere motivet i forhold til lyset i baggrunden. Du kan også indstille dit kamera på portræt funktionen, så kameraet vil fokusere på motivet. Resultatet vil blive både smukt og stemningsfuldt.
  • Landskaber: Et helt almindeligt dansk landskab kan også se magisk ud på billeder. Når du tager billeder af landskaber, skal du tænke på at skabe dybde i billederne. Du skal sørge for at placere noget i forgrunden, mellemgrunden og baggrunden. Vidvinkel er også bedst til at fange en hel landskabsscene. Hvis du derimod vil tage billede af et enkelt motiv i landskabet, kan du zoome ind eller indstille kameraet til at fokusere på motivet eller detaljen i forgrunden, så resten bliver let sløret. Du vil på den måde få taget et billede, som er meget stemningsfuldt og kunstnerisk.
  • Motiver i bevægelse: Det kan være lidt svært at tage gode billeder af mennesker, dyr eller biler i hurtig bevægelse. Kompaktkameraer og spejlreflekskameraer kan indstilles til meget kort lukketid, hvilken gør det nemmere at fange motiver i bevægelse. Hvis du derimod har et mindre professionelt kamera eller blot din smartphone, skal du sætte blitz til, hvis motivet er på kort afstand. Dette vil gøre dit motiv skarpere, mens det er i bevægelse. Alternativt kan du bruge et kamerastativ, så du ikke ryster kameraet, når du tager billeder. En anden mulighed er at bruge funktionen serieoptagelse, så dit kamera tager flere billeder i sekundet. Hvis du ikke har den funktion på kameraet, kan du bare trykke og holde udløseren til i nogle sekunder. Du kan også indstille dit kamera til at låse fokus på dit motiv i forvejen, så det automatisk fokuserer på motivet, mens det er i bevægelse.

HAV UDSTYRENE I ORDEN

Det kan være en rigtig god idé for dig som en ny fotograf at begynde med noget tæt på dig. Du vil forbedre dig mere og mere ved at lade kreativiteten få frit løb. Begynd at tage professionelle billeder af danske landskaber og motiver, som du oplever i hverdagen. Måske skal du køre rundt til diverse steder i Danmark for at finde lige præcis de udsigter, som gør sig bedst på billeder. Udover at du får en masse gode billeder i skabet, kommer du også til at påskønne den danske natur endnu mere. Du vil med garanti blive en bedre fotograf, samt se tingene med helt nye øjne.

For at blive en god fotograf kan det være en meget god idé at investere i noget godt udstyr. Et godt og professionelt kamera kan selvfølgelig være en fordel, men du kan sagtens tage flotte billeder med et mindre professionelt kamera, når du har lært de forskellige teknikker indenfor fotografi. Et andet vigtigt udstyr at tænke på er din bil, som er vigtig, når du skal til at køre rundt til forskellige steder i Danmark for at tage billeder. 

Flere foto artikler: