Når man skal ud og investere i et nyt – eller for den sags skyld – brugt kamera, er der en række ting man skal overveje. Vil man gerne have et lille kamera, skal det være billigt, med spejlrefleks – eller måske endda alle tre ting på én og samme gang. I det nedenstående vil jeg give mine foreslag til hvilke overvejelser man skal gøre sig.

DET ER IKKE ALTID DE DYRESTE KAMERAER DER ER DE BEDSTE…

På internettet findes der forskellige sider, hvor man kan sammenligne priser på eksempelvis kameraer. Her kan du altså finde frem til hvor du kan købe et bestemt kamera til de billigste penge. Samtidig er det altid en god idé at slå et smut fordi sin lokale fotoforhandler, som jo ofte har prøvet et stor andel af de kameraer der findes på markedet. Det kan være, at din fotohandler – grundet sin erfaring – anbefaler dig at købe et kamera, der er billigere end det du oprindeligt havde tænkt dig at købe. Man kan altså spare penge ved at forhøre sig hos sin forhandler.

I mange tilfælde er det, hvis man er villig til at gå på komprimis med design og størrelse, muligt at få fat i et godt og billigt kamera. Er man eksempelvis studerende eller pensionist, har man sandsynligvis ikke mulighed for at bruge en stor andel af budgettet på et kamera. Så i stedet for at gå på kompromis med kameraets kvalitet, kan man vælge et der er lidt større og måske knapt så moderne i sit udtryk – og til gengæld få samme gode billedkvalitet.

LILLE, SPEJLREFLEKS, SUPERZOOM ELLER VANDTÆT?

Ønsker man et spejlreflekskamera, er det næsten sikkert, at man må gå på kompromis med kameraets størrelse. I et spejlreflekskamera er der monteret et system af spejle og prismer. Det betyder, at det billede man ser i kameraets søger, er identisk med det endelige billede, da motivet betragtes gennem kameraets objektiv.

I et såkaldt søgerkamera har søgeren derimod sin egen linse. Det betyder, at det billede kameraet i sidste ende tager, er forskudt fra det motiv man ser i linsen. Metoden er billigere, men har altså den ovenfornævnte ulempe. Dog er det med denne type kameraer muligt at lave mindre kamerahuse – som er en egenskab mange forbrugere efterlyser.

Endeligt er der forbrugere der ønsker at købe et vandtæt kamera – som regel udover enten et spejlrefleks- eller søgerkamera. I denne kategori findes der, som i de andre to, mange forskellige varianter. Dog er kameraets størrelse her af afgørende betydning. Et stort kamera vil være besværligt at svømme rundt med, og et lille er derfor helt klart at foretrække.

Læs også: