Hvad er et godt Gruppebillede? Spørger man fol om det, så hører vi ofte at mange synes et godt gruppebillede er det hvor man fornemmer folk er glade og føler sig godt tilpas foran fotografens kamera.

Det handler om udstråling på den slags billeder. Om det er familie billeder eller billeder af søskende vi laver, så er det ofte de billeder vores kunder vælger hvor man lige har ramt det her “spot on” skud hvor personernes personlighed tydeligt træder frem på gruppe billedet.

Vidste du at du kan give et gavekort til en gruppe fotografering?

familie billede

Trekantskomposition skaber harmoni i billedet

Ifølge “Analysesiden” er komponering af billeder med til at skabe både ro og harmoni i billederne. Når det kommer til gruppebilleder, så arbejder man ofte med begrebet trekantekomposition.

Hvad er så en trekantskomposition?

En trekantskomposition giver stilstand og ro i et billede, i hvert fald hvis trekanten står på en af fladerne. En trekant på spidsen giver til gengæld bevægelse og dramatik.

Det bruger vi meget når det kommer til at lave forskellige opstillinger ved fotografering af større grupper så som familieportrætter og skolefotos etc. Vi stiller folk op i en såkaldt ” omvendt” trekantskomposition. På den måde kan vi skabe mere dybde og skabe anerledes gruppe fotos.

gruppefoto af familie

Hvordan tager man et gruppebillede?

Vi arbejder ofte ud fra 2 modeller. Enten er vi ude i naturen hvor mulighederne for differentierede billeder er langt større end når vi har mange mennesker samlet i vores fotostudie på et gruppefoto.

Fordelen ved at vælge en udendørs lokation er ofte muligheden for at skifte rundt, så man kan lave billederne, både i skov, ved vandet osv. I et fotostudie, kan man ofte kun lave billederne anerledes ved at skifte baggrund og ændre lidt på lyssætning.

mød morgengave fotografen

Julekort billeder

Rigtig mange vælger at lave gruppebilleder til julekortet til den ældre generation. Når man har nået en vis alder i livet, indser man at man har nok og ikke rigtig mangler noget.

Derfor er et godt vellignende foto af børn og børnebørn samlet på et familiebillede eller gruppebillede altid et hit, som julegave.

Husk at få booket fotograf i god tid til julefotografering

julekort fotografering

Et søskende billede hitter

Et søskende billede er meget oppe i tiden og mange søskende vælger at lade sig portrættere idag. Mange gange skal denne slags billeder bruges til forældrens kobber eller sølvbryllup som gave.

Det hitter altid hos dem man elsker at modtage et godt portræt man kan hænge på væggen i en flot fotoramme.

Se flere fotosessions med søskende

Et søskende billede hitter

Gruppefotografering

Gruppefotografering kræver også noget af “modellerne”. Kommer man med en god lyst til at blive fotograferet og er man med på at lave lidt mere foran fotografens kamera end bare at stå og kigge ind i kameraet, ja så kan en gruppefotografering let blive meget mere interessant for både fotograf og dem der skal portræteres.

Har du overvejet en hjemmefotografering?

Hvordan tager man et gruppebillede?

At fotografere familiebilleder

Vi elsker at komme ud i naturen og fotografere familiebilleder. Det er altid en skøn oplevelse at møde nye mennesker og mærke den store kærlighed, der ofte er imellem familier i Danmark.

Vi har igennem de sidste 10 år fotograferet rigtig mange familie og gruppebilleder i hele Trekantsområdet og i vores fotostudie.

Læs mere fra os: