Er du en fritidsfotograf, og er du vild med at dele dine billeder og oplevelser på internettet? Du har måske allerede opdaget de sociale medier, og andre nye spændende fænomener på internettet? Har de digitale medier vakt en interesse hos dig, så du begynder at se muligheder i arbejde med IT? Eller sidder du netop og overvejer et karriereskift?

Det kan også godt være, at du allerede arbejder i IT-branchen, men kunne godt tænke dig at videreudvikle dine kompetencer? Måske mangler du visse kompetencer, som forhindrer dig i at udføre dit arbejde helt optimalt. Eller kunne du bare generelt godt tænke dig at være med på IT-bølgen, og prale af at kunne begå dig i computerverdenen?

HVORFOR ER IT-KOMPETENCER NØDVENDIGE?

Vi lever i en digital verden, og næsten alt foregår i en computer eller andet digitalt udstyr. Du kan sikkert allerede mærke trenden i hverdagen, hvor alt bliver delt på internettet. Næsten alle er på Facebook, Youtube, Twitter eller andet socialt medie. Du får ikke længere de seneste nyt gennem en avis eller et fjernsyn. Man kan næsten ikke følge med, hvis man ikke kender til eller selv bruger de sociale medier på internettet.

Internettet bliver også meget ofte brugt til at søge informationer med. Det er den hurtigste og nemmeste måde at få dine spørgsmål besvaret. Du kan næsten søge på alt mellem himmel og jord, og få svar på netop det, du undrer dig over. Det er også blevet noget svært at forestille sig et liv uden en mobiltelefon med adgang til internet eller GPS.

Vil laver også billeder på Sjælland

STYRER IT DIT LIV UDEN AT DU VED DET?

Man kan ikke lade være med at undre sig over, hvor meget de elektroniske udstyr egentlig fylder i ens liv. Man kan også nogle gange føler sig uvidende omkring, hvad der egentlig foregår i en computer-hjerne eller andre smart-gadgets. Man kan blive helt fortvivlet med uforståelige udtryk som cookie, cloud, deling, virtualisering, selfie osv. Endnu større forvirring opstår med de forkortelser, som diverse IT-sælgere smider i hovedet på dig, som for eksempel CRM-system, ERP-program, ESDH-system osv.

Læs mere om fotografi og find inspiration

Du sidder måske med spørgsmål om, hvad der rent faktisk sker, når du begår dig i internetverdenen. Bliver du navigeret rundt af en eller anden maskine, som opsamler oplysninger om dig via dine kliks på diverse sider og links? Køber du varer online, fordi du bliver fristet af de reklamer som popper op på skærmen, fordi computeren husker, hvad du interesserer dig for? Hvor intelligent er den maskine du sidder med egentlig? Styrer du den, eller styrer den dig?

FREMTIDENS IT-VERDEN

Kompetencer indenfor IT er for tiden meget efterspurgt på det danske arbejdsmarked. Danmarks Statistik oplyser, at Danmark ligger lige under de andre nordiske lande, når det kommer til befolkningens brug af computer. Finland ligger væsentligt højere. Samtidig er 4% af alle stillinger i Danmarks private sektor it-stillinger, mens 6% af de virksomheder finder det svært at rekruttere kompetente IT-medarbejdere.

Man kan godt forestille sig, at vores verden i den nærmeste fremtid bliver ved med at udvikle elektroniske gadgets. Der hersker allerede en filosofi om, at maskiner arbejder bedre end mennesker.

Læs mere her: